Lisboa

Trange gater, klær til tørk langs husveggene og fargerike eller flislagte hus. Det er koselig i Lisboa, selv om mange av de flislagte husene er offer for tagging og du kan se at økonomien ikke er på topp i Portugal.

Sett deg på en kafé i de trange gatene i Bairro Alto og drikk en Espresso (kaffen er god her) med en Kirsebærlikør til (spesialitet fra Lisboa), rusle rundt i gatene og se hvordan folk lever og spis fisk til middag. Portugal er ikke noe gourmetkjøkken i seg selv, men fisk er de gode på.

Du bør forresten gjøre din research om du skal finne bra restauranter, unngå spesielt de typiske sydenrestaurantene i området rundt Praca Dos Restauradores. Der er målet å hive deg inn, gi deg mat og få deg ut igjen. Om det ikke er lite folk der, da vil de gjerne ha deg sittende litt lenger, for syns skyld. Service og vennlighet er ikke det første du forbinder med Lisboa dessverre.

Dette bør du gjøre i Lisboa

 • Rusle rundt i Bairro Alto, det koseligste området i Lisboa.
 • Se på utsikten og roe ned på Miradouro De Sao Pedeo. Fint område med trær som skygger og en liten engelsk hage.
 • Ta 28 trikken. Fin måte å se hele byen på og stilige gamle trikker. Men for all del, ta rutetrikken 28 og ikke en av turisttrikkene som kjører samme rute, men koster fem ganger så mye og du kan ikke gå av underveis (jeg klarte å ta den da).
 • Se flotte Praca Do Comercio og den flotte triumfbuen. Flere av restaurantene der er faktisk ganske bra.
 • Besøk Museu Mude. Museet for moderne design og mote har ulike utstillinger, en flott om møbeldesignets historie da jeg var der.
 • Belem og andre monumentet, kirker osv. er alle flotte så få med deg noen, men ikke svett deg ihjel for å få sett alt, det er ganske likt.
 • Gå! Mitt evige tips, men bortsett fra om du skal helt opp på bakketoppen er det ingen grunn til å ikke gå i Lisboa, avstandene er korte og det er hyggelige gater og fine hus å se overalt.

Dette trenger du ikke gjøre i Lisboa

 • Shoppe. Lisboa er rett og slett ingen stor shoppingby. Jeg gjorde riktignok ikke mitt ypperste for å finne ut av saken og det finnes nok skjulte skatter, men skal du shoppe er det andre byer du bør prioritere. Korkvesker og ting med haner på er liksom ikke greia.
 • Ta med høye heler. Det er brostein over alt og du må gå litt for å se de fine tingene
 • Se Lisboa fra sjøsiden. Det var riktignok en forfriskende båttur, men ikke så mye å se og veldig turistifisert.

Det holder med en helg for å se det du «trenger» å se i Lisboa. Selv om det var en koselig by havner den nok ikke på min toppliste, men om du likevel skal til Portugal for å få med deg strandlivet eller andre steder er det absolutt verdt å ta et par dager i hovedstaden. Jeg har forresten blogget om Porto i Portugal tidligere, en veldig hyggelig by.

Bairro Alto

bilde (9)

bilde (11)

bilde (12)

bilde (13)

bilde (14)

bilde (15)

bilde (16)

bilde (17)

bilde (18)

bilde (19)

bilde (10)

Advertisements

3 responses to “Lisboa

 1. frkvivi

  Fin bloggpost Sesilie. Vil legge til at det er mange veldig gode brasilianske restauranter og barer i Lisboa. Det er også veldig mye bra streetart å se. Enig i at det ikke er noen stor shoppingby, men skinnvesker og mokasiner i skinn er det mulig å gjøre kupp på. Jeg har flere favoritter kjøpt på små lokale skinn-sjapper.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

tweets

Feil: Twitter svarte ikke. Vennligst vent noen minutter og last denne siden på nytt.

"Courage is not the absence of fear but the awareness that something else is more important"
%d bloggers like this: