Ignite Oslo – litt om mye bra

Jeg var på Norges alle første IgniteIgnite Oslo i går. Eller Ignite Oslo Beta som arrangørene  (Andreas Lunde, Thomas Stenumgård og Henning Kjølgård) valgte å navngi det, siden det var første forsøk i Norge.

Ignite ble startet i Seattle i 2006 og er blant annet stort i London og New York . Ideen er enkel: talere er nødt til å holde seg til et satt format på 20 slides, som alle skifter automatisk etter 15 sekunder og sørger for at hver presentasjon er nøyaktig 5 minutter lang. De kan egentlig snakke om hva som helst som kan være interessert for tilhørerne, men kan ikke promotere egen forretningsvirksomhet. Formålet med Ignite konseptet er å heve den kollektive intelligensen og bygge relasjoner i byer verden over. 

Det er flere grunner til at jeg synes Ignite var et spennende konsept og valgte å ta turen. Hvem som skulle holde innlegg og temaene var sideordnet. Jeg synes alltid det er spennende å lære noe nytt, og det om mange ulike temaer, og så raskt at her fikk jeg muligheten til det på en god måte. I tillegg synes jeg det er spennende å se hvem som tør å ta denne utfordringen (hvem som helst kunne stille opp, men måtte melde seg på forhånd). Jeg er også over snittet interessert i hvordan folk holder presentasjoner (presentasjonsteknikk m.m.), og da er fem minutter med 20 slides foran et meget variert publikum, den ultimate utfordringen.

Det lyste bittelitt beta av starten, litt småtekniske problemer og slikt. Men så kan man heller ikke forvente noe mer av et fullstendig frivillig førstegangsinitiativ som dette. Det var nemlig gratis å delta og ingen honorar for å snakke. Og  hele poenget var at man skulle lære noe og få ny inspirasjon – og det gjorde vi. Temaene varierte fra kombinasjonen luftskip og mote (fikk sykt lyst å prøve ett luftskip), via fri kultur og strukturering av arbeidsdagen til 3D printing, krisehåndtering og enda mer. Du kan se alle her.

Talerne lykkes i ulik grad med å mestre konseptet 5 minutt og 20 slides. Helt klart mest engasjerende og ganske så bra timet fant jeg Anders Brenna sitt innlegg om 3D printing. Men flere av de andre gjorde det også bra og ga meg innblikk i spennende temaer. Man rekker uansett ikke å kjede noen i større grad på fem minutter. Det er forresten heller ikke så lett å twitre fra en slik event og samtidig få med seg det man vil;)

Når det kommer til det presentasjonstekniske mener jeg at det å snakke til slidsene var omtrent alles største utfordring. De gikk nesten uten unntak for raskt for den som snakket. Løsningen her er nok random slides som ikke har noen betydning for hva du sier akkurat når. Uansett bør du nesten kunne innholdet utenat når du kun skal snakke i fem minutt. Videre virket det som om en del hadde lagt bort den innledende informasjonen som forklarer hva de faktisk snakket om til fordel for å selge ideen sin.  Når man snakker til et publikum som kanskje ikke kan noe som helst om temaet i utgangspunktet sier det seg selv at dette ikke er så lurt. Balansen her er viktig.

Bare noen tips til talerne på neste Ignite Oslo der;) For jeg håper det blir flere og anbefaler deg å ta en tur neste gang. Ignite Oslo er både på Facebook og Twitter.

Advertisements

4 responses to “Ignite Oslo – litt om mye bra

 1. Morsomt konsept. Skjønner godt at slideshowet gitt for raskt for mange. Kunne man jukse ved f.eks. å dublere hvert slides slik at man i praksis hadde 10 slides som sto i 30 sekunder hver for å «roe tempoet» litt? Eller ble det sagt eksplisitt at man ikke kunne gjøre noe sånt?

  • Sesilie Halland

   God ide, tror ikke det er sagt eksplisitt at det ikke er lov, men det må nesten arrangørene svare for. Men 20 slide på fem minutter er egentlig ganske mye i utgangspunktet.

 2. Hei Sesilie!

  Hyggelig å hilse på dere i går!
  Bra innlegg, det blir spenndene å se Ignite versjon 2, da folk har fått litt kunnskap om hva det er og hvordan det skal gjennomføres.

 3. Tilbaketråkk: Tweets that mention Ignite Oslo – litt om mye bra | Sessy snakker… -- Topsy.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

tweets

"Courage is not the absence of fear but the awareness that something else is more important"
%d bloggers like this: